Zadnje novice 2015

  • 10/2015
    Izdelki

    SEQUENCE – modularna viseča in nadgradna LED svetilka

    V sodelovanju z arhitekti, oblikovalci in projektanti razsvetljave, je nastala popolnoma nova svetilka SEQUENCE, ki se osredotoča na potrebe razsvetljave v pisarni in v celoti izrablja možnosti sodobne LED tehnologije.
    Več informacijMalo informacij
    Svetilka z odlično stopnjo zaščite proti bleščanju je na voljo v dveh različnih dimenzijah: svetilko dolžine 1200 mm sestavlja 8, svetilko dolžine 2100 mm pa 14 svetlobnih modulov. S svetlobnim izkoristkom do 100 lm/W pri svetlobnem toku do 9650 lm omogoča svetilka SEQUENCE izredno ekonomično osvetljenost pisarne.

    » Na stran izdelkov

    Zumtobel. Svetloba.

  • 10/2015
    Podjetje

    VIVALDI omogoča še bolj inteligentne vizualizacije – zdaj tudi na spletu

    Interaktivno orodje za načrtovanje VIVALDI zajema posamezne skupine svetilk iz vaše rešitve razsvetljave in s tem omogoča, da lahko kadarkoli v realnem času prilagodite svetlobne scene v vizualizaciji. To omogoča tudi idealno oblikovanje svetlobnega učinka med potekom dneva.
    Več informacijMalo informacij
    Prenesite verzijo za namizje in delajte s slikovnim materialom iz vseh običajnih programov za izračun razsvetljave in vizualizacijo ter s fotografijami.

    Orodje VIVALDI lahko preizkusite tudi v spletnem predvajalniku. Prikličite vnaprej določene svetlobne scene oz. uporabite drsnike.

    » Na polno verzijo

    » Na spletni predvajalnik

    Zumtobel. Svetloba.

  • 10/2015
    Izdelki

    SLOTLIGHT infinity – prva neprekinjena svetlobna linija na svetu

    SLOTLIGHT infinity omogoča skoraj neskončne, do 20 metrov dolge svetlobne linije, ki nimajo nobenih stičišč in zagotavljajo enakomerno osvetlitev tudi okoli vogalov.
    Več informacijMalo informacij
    Nova izvedba ne poenostavlja samo posameznih korakov pri njeni namestitvi, temveč pri s stropom poravnani vgradnji zagotavlja tudi oblikovno lepe prehode. Dodatne informacije o izvedbi SLOTLIGHT infinity so na voljo na strani izdelkov.

    » Na stran izdelkov

    Oglejte si video za namestitev, ki vas v zaporednih korakih vodi skozi postopke namestitve izvedbe SLOTLIGHT infinity.

    » Na video za namestitev

    Zumtobel. Svetloba.

  • 10/2015
    Podjetje

    Kako močna je potreba po umetni razsvetljavi v odvisnosti od letnega časa?

    Globalna raziskava o zaznani kakovosti razsvetljave v pisarni, ki so jo izvedli v podjetju Zumtobel skupaj z inštitutom Fraunhofer IAO, je pokazala, da okoli 72 odstotkov vprašanih oseb pozimi uporablja umetno razsvetljavo več kot šest ur na dan.
    Več informacijMalo informacij
    V svetlejših poletnih mesecih okoli 33 odstotkov vprašanih oseb še vedno uporablja umetno razsvetljavo okoli 6 ur dnevno. Ta rezultat ponazarja velik pomen razsvetljave v delovnem vsakdanjiku in prikazuje, kako pomembna je optimalna uskladitev dnevne in umetne svetlobe.

    Želite dodatne informacije o prednostih svetlobnih scenah v pisarni, o povezanem izboljšanju dobrega počutja in znižanju stroškov? Prenesite raziskavo o zaznani kakovosti razsvetljave v pisarni.

    » Kliknite tukaj za prenos raziskave

    Zumtobel. Svetloba.

  • 09/2015
    Svetlobne rešitve

    Z Limbic® Lighting je podjetje Gerry Weber za 10 % povečalo prihodke

    V okviru testiranja aplikacije svetlobne rešitve na terenu, so v podružnici podjetja Gerry Weber v nemškem mestu Herford, spremenili koncept razsvetljave. Nova svetlobna rešitev je bila zasnovana z LED reflektorji podjetja Zumtobel LED na osnovi Limbic® Lighting za optimalen odziv ciljne skupine omenjenega podjetja Gerry Weber. Posodobitev podružnice je zaznati v prijetni, svetli atmosferi s toplo svetlobo z barvno temperaturo 3000 K.
    Več informacijMalo informacij
    V obdobju dveh mesecev pred namestitvijo in po namestitvi novega sistema razsvetljave so opazovali splošne nakupovalne navade in s posebnim postopkom testirali nekatere svoje stranke. Poleg tega so v istem obdobju primerjali prihodek z referenčno podružnico.

    Rezultat je jasen: Prilagoditev razsvetljave tipičnim preferencam ciljne skupine je v primerjavi z referenčno podružnico v istem obdobju prinesla 10 % višji prihodek ter enakovredno visok povprečni račun pri posebni ciljni skupini.

    » Prenesite celotno raziskavo s strani www.zumtobel.com/limbiclighting

    Zumtobel. Svetloba.

  • 09/2015
    Izdelki

    INTRO – vsestransko uporabna svetlobna rešitev za osvetlitev trgovin

    Modularen sistem razsvetljave INTRO združuje različne tipe svetilk na osnovi najnovejše tehnologije LED in omogoča učinkovite svetlobne rešitve poljubnih trgovin.
    Več informacijMalo informacij
    Na voljo imate maksimalno individualizirano rešitev, ki se kot modularni sistem lahko uporablja za različne naloge razsvetljave v trgovinah na drobno. Od izložbenih oken, prodajnih polic in niš, do površin z izdelki v akciji – sistem INTRO uspešno odgovarja na različne izzive osvetlitve še tako raznolikega prodajnega prostora.

    Pomemben sestavni del sistema je nova tehnologija reflektorjev liteCarve®. To v nasprotju s klasičnimi stenskimi reflektorji omogoča enakomerno, pravokotno porazdelitev svetlobe na vertikalnih površinah, policah in zaslonih.

    Inovativna LED tehnologija zagotavlja visoko učinkovitost svetilke do 100 lm/W, izredno tehniko razsvetljave in indeks barvnega videza. V kombinaciji z različnimi barvami svetlobe, porazdelitvijo svetlobe in svetlobnimi tokovi imate na voljo širok spekter različnih možnih izbir za različne zahteve.

    » Pridobite dodatne informacije o izdelkih INTRO

    Zumtobel. Svetloba.

  • 09/2015
    Podjetje

    Računovodsko poročilo skupine Zumtobel Group je pripravil James Turrell

    24. umetnostno računovodsko poročilo skupine Zumtobel Group pod naslovom "Extraordinary Ideas – Realized".
    Več informacijMalo informacij
    Poročilo, ki ga je pripravil James Turrell, prikazuje odmevne projekte umetnika iz vseh obdobij njegovega ustvarjanja. Poročilo spremljajo eseji in razgovori s pomembnimi sopotniki Turrella.

    S spletne strani skupine Zumtobel Group lahko prenesete računovodsko poročilo v obliki PDF in naročite tiskano izdajo.

    » Na spletno stran

    Zumtobel. Svetloba.

  • 08/2015
    Izdelki

    Varnostna razsvetljava na katero se lahko zaneseš: RESCLITE high performance

    Nekatere države predpisujejo v nacionalnih standardih višjo osvetljenost, kot se zahteva v evropskem standardu EN 1838. Tako je v Italiji predpisana osvetlitev izhodov v sili 5 lx; regije na Srednjem Vzhodu ter v severni Afriki in v ZDA zahtevajo celo 10,76 lx oz. 1 fc.
    Več informacijMalo informacij
    RESCLITE high performance je trenutno edinstvena svetilka zasilne razsvetljave na tržišču, ki izpolnjuje te zahteve. Za standardno uporabo z osvetlitvijo 1 lx se doseže tudi do 35 m razdalje svetilke. Z novimi lečami so opremljene tako svetilke z oznakami smeri izhoda v sili kot tudi svetilke antipanic: Pravokotna porazdelitev svetlobe svetilke antipanic odlično osvetljuje prostore do vseh vogalov. Svetilka z oznakami smeri izhoda v sili nas prepriča s svojo atraktivno obliko brez reflektorjev.

    » Pridobite dodatne informacije

    Zumtobel. Svetloba.

  • 07/2015
    Svetlobne rešitve

    Svetovno edinstvena svetlobna rešitev s tehnologijo LED v zgradbi Montforthaus Feldkirch

    Januarja 2015 je bila odprta nova zgradba kulturnega in kongresnega centra Montforthaus v Feldkirchu. Svetlobna rešitev se lahko prilagodi posamezni priložnosti: Od strokovnega srečanja do koncerta, od skoncentriranega delovnega vzdušja do elegantnega sprejema.
    Več informacijMalo informacij
    Za omogočanje televizijskih prenosov iz zgradbe Montforthaus v HD kakovosti, morajo LED svetilke zagotoviti zatemnitev do 0 odstotkov brez migetanja ("flickerfree"). V pisarni za načrtovanje LDE so v sodelovanju s podjetjem Zumtobel zasnovali svetovno edinstveno svetlobno rešitev, ki je osnovana na modularni seriji LED Downlight PANOS infinity.

    » Na video

    Zumtobel. Svetloba.

  • 06/2015
    Izdelki

    Biološko učinkovite svetlobne rešitve z MIREL evolution tunableWhite

    Pri vgradni LED svetilki MIREL evolution s tehnologijo tunableWhite se lahko barvna temperatura individualno in zvezno nastavi med 3000 K in 6000 K.
    Več informacijMalo informacij
    To omogoča biološko učinkovite svetlobne rešitve, ki so še posebej uporabne v zdravstvenih ustanovah in domovih za oskrbo.

    Velike, difuzne površine za izhod svetlobe v povezavi s krmiljenjem razsvetljave predstavljajo ključ za podporo biološkega ritma ljudi.

    MIREL evolution tunableWhite, ki je na voljo kot pravokotna svetilka in v kvadratni izvedbi z opalno optiko, nas prepriča s faktorjem učinkovitosti svetilke do 93 lm/W.

    » Dodatne informacije o izvedbi MIREL evolution

    Zumtobel. Svetloba.

  • 06/2015
    Podjetje

    Nova brošura „Svetloba za zdravje in nego“

    Zdravstvene ustanove in domovi za zdravstveno oskrbo zahtevajo kompleksne svetlobne rešitve: Zdravniki in strežno osebje potrebujejo različne svetlobne situacije, da lahko osredotočeno delajo v različnih situacijah. Hkrati pa se za paciente prizadeva zagotoviti primerne svetlobne scene in ustvariti vzdušje, ki vpliva na njihovo dobro počutje in uspešno zdravljenje.
    Več informacijMalo informacij
    V brošuri „Svetloba za zdravje in nego“ pridobite dodatne informacije o različnih zahtevah, njihovem optimalnem izpolnjevanju in dodanih vrednostih, ki jih pri tem zagotavljajo LED svetlobne rešitve podjetja Zumtobel.

    » Do brošure

    Zumtobel. Svetloba.

  • 06/2015
    Podjetje

    ecoCALC light omogoča še enostavnejši izračun ekonomičnosti

    S programom ecoCALC lahko izračunate in primerjate ekonomičnost svetlobnih rešitev prek celotnega življenjskega ciklusa vaših svetilk. Poleg investicijskih stroškov se izračunajo tudi drugi ekonomski vidiki razsvetljave, ki varčujejo z naravnimi viri – npr. energijska poraba in stroški vzdrževanja.
    Več informacijMalo informacij
    Poenostavljena spletna verzija programa ecoCALC light, ki je že na voljo, zmanjša vnosna polja na minimalno potrebno število in se lahko uporablja brez vsakršne namestitve na računalnik in tablico ter temelji na istih metodah za izračun kot zanesljiva programska različica.

    » Preizkusite delovanje programa ecoCALC light

    Zumtobel. Svetloba.

  • 05/2015
    Prireditve

    Zumtobel Group - 10 let v Sloveniji

    V letu, ki ga je Generalna skupščina ZN razglasila za mednarodno Leto svetlobe in s svetlobo povezanih tehnologij, je svojo 10 obletnico poslovanja obeležilo tudi predstavništvo podjetja Zumtobel Slovenija.
    Slavnostni dogodek se je zgodil 7. maja na Ljubljanskem gradu, kjer so zaposleni skupaj s svojimi poslovnimi parnerji, zabeležili še eno uspešno zgodbo o svetlobi.

    Tehnologije povezane s svetlobo, spodbujajo trajnostni razvoj ter zagotavljajo rešitve za globalne izzive na področju energije, izobraževanja, kmetijstva in zdravja. »LIGHTING BEYOND THE ILLUMINATIONS« ni le slogan podjetja, ki se na globalnem trgu že več kot 65 let ukvarja s svetlobo, razvija in usmerja razvoj najnaprednejših svetlobnih rešitev, ki se vedno bolj približujejo najoptimalnejši svetlobi, ki jo zagotavlja sonce. Je več kot to. Je njegova gonilna sila. Prireditve, ki je potekala v sproščenem vzdušju, so se udeležili številni gostje, kar dokazuje, kako globoke vezi so se stkale v preteklih desetih letih. Zato se ni čuditi dejstvu, da so se vsi trije slavnostni govorniki, Alan Dornik, Country manager, Saša Pajdić, Sales Director CEE in Piotr Grudniewski, Marketing Director CEE, za doseganje zastavljenih ciljev in uspešno poslovanje sklicevali prav na zvestobo strank in njihovo dolgoletno sodelovanje, ter zaupanje v izdelke podjetja. Povdarili so, da gre za skupen dosežek, za rezultate timskega dela.


    Več informacijMalo informacij

    Program prireditve so začinili z obilico humorja. Vsi zaposleni so aktivno sodelovali pri izvedbi programa in se svojim strankam predstavili na simpatičen, duhovit način, z utrinki iz njihovega otroštva. Na odru so delovali sproščeno in suvereno, njihova garderoba v črni, beli in rdeči barvi, ki so barve vseh treh blagovnih znamk Tridonic, Thorn in Zumtobel v grupaciji Zumtobel Group, pa je še pripomogla k zaznavanju pripadnosti podjetju, ki jo je bilo moč čutiti v zraku. Vsi od prvega do zadnjega ponosni, da so del 7000 članske ekipe tega globalnega podjetja, ki ga povezuje SVETLOBA.

    S svetlobo so se na odru poigravali tudi plesalci, ki so začeli in zaključili uradni del programa. Gostje so si imeli možnost ogledati tudi nekatere izmed izdelkov podjetja, ter pridobiti ustrezne informacije. Višek večera pa je bilo seveda druženje, ki je potekalo v nadvse prijetni atmosferi.


  • 04/2015
    Prireditve

    Prireditev Year of Light v Dornbirnu

    Skupina Zumtobel Group je 9. in 10. aprila 2015 ob mednarodnem letu svetlobe organizirala prireditev na visoki ravni. Okoli 900 obiskovalcev se je v Bregenzu in Dornbirnu lahko udeležilo izjemnih predavanj s področij svetlobe in umetnosti, urbanizma, raziskav možganov in IoT – Internet of Things. Program so zaokrožile predstavitve najnovejših inovacij in vodenje aktualnih arhitekturnih projektov.
    Več informacijMalo informacij
    Okoli 900 obiskovalcev prireditve Year of Light v festivalski palači v Bregenzu in na glavnem sedežu skupine Zumtobel Group v Dornbirnu je preživelo dva dneva v znamenju svetlobe. Vzroka za praznovanje sta bila poleg mednarodnega leta svetlobe, ki ga je razglasila Organizacija združenih narodov, tudi jubilejna 65-letnica podjetja Zumtobel in deset let foruma za razsvetljavo Dornbirn.

    „Svetloba je življenje“
    „Light is life“ - „Svetloba je življenje“ je bil naslov otvoritvenega govora Olafur Eliassona v festivalski palači v Bregenzu. V svojem predavanju je učinkovito prikazal, kaj svetloba pomeni za ljudi in zanj osebno ter je le-to povezal s svojim delom. Poleg tega je omenil tudi svoje dolgoletno sodelovanje s podjetjem Zumtobel.

    Nato so predavanja nadaljevale osebe, ki so se posvetile mestom na jugu: Hubert Klumpner, soustanovitelj arhitekturne pisarne Urban-Think Tank (U-TT) v Caracasu, ki dela na oddelku za arhitekturo na univerzi ETH Zürich, je govoril o različnih zahtevah pri prostorskem načrtovanju in je nakazal rešitve, ki ljudem v mestih omogočajo življenje, ki ga je vredno živeti. Med drugim je predstavil projekt „Vertical Gym”, ki je prejel drugo nagrado Zumtobel Group Award 2014.

    Nato sta strokovnjaka za nevromarketing skupine Nymphenburg, Dr. Hans-Georg Häusel in Bernd T. Werner, predstavila način delovanja človeških možganov in razložila, kaj razumemo pod Limbic© Lighting in kako se s tem aktivirajo ciljne skupine v poslovanju ter se izboljša prodajni uspeh.

    Predavanje, ki ga je imel Karl Jónsson, IoT Architekt pri Tridonic, z naslovom „The Internet of Things (IoT) and Lighting beyond Light“, je bilo namenjeno tehničnim možnostim omrežnih povezav ter njihovim učinkom na svetlobo in ljudi.

    Dobitniki nagrad Zumtobel Group Award
    Gala večerja je bila povsem v znamenju nagrad Zumtobel Group Award. Hans-Jürgen Commerell, kurator prireditve Zumtobel Group Award iz foruma za arhitekturo AEDES Architecture Forum v Berlinu, je skupaj z Astrid Kühn iz skupine Zumtobel Group, predstavil dobitnike nagrad Zumtobel Group Awards 2014.

    Svetovna premiera glavnih izdelkov podjetja Zumtobel v petek
    V novi dvorani 7 in na svetlobnem forumu na glavnem sedežu skupine Zumtobel Group je bila v petek na 1600 kvadratnih metrih svetovna premiera nove generacije izdelkov podjetja Zumtobel iz družin SUPERSYSTEM, TECTON in SLOTLIGHT infinity. Prikazane so bile tudi novosti blagovnih znamk Thorn in Tridonic.

    Program so v obeh dneh poleg vodilnih izdelkov iz laboratorija za razsvetljavo in delavnice zaokrožili z arhitekturnimi ogledi. Tako si je bilo možno ogledati Montforthaus Feldkirch, inovativno zgradbo 2226 v kraju Lustenau in poslopje Kunsthaus v Bregenzu.

    Year of Light

    Zumtobel. Svetloba.
  • 03/2015
    Podjetje

    LIGHT IN TIME – biološka razsvetljava za časovno orientacijo

    Različni časovni tipi, različni dnevni poteki, raznolikost delovnih ambientov in prosti čas postavljajo smernice k individualnemu pristopu biološko učinkovitih svetlobnih rešitev. Kakšen doprinos ima lahko svetloba za optimalno ureditev prostora v tako raznolikih časovnih pogojih, si preberite v spodnjem strokovnem članku.
    Več informacijMalo informacij
    Celostno obravnavanje svetlobnega učinka – vizualno, emocionalno, biološko!
    Najbolj zaželena pisarniška delovna mesta so ob oknih, kljub potencialu bleščanja zaradi sonca. Ob oknih je na voljo najvišja osvetljenost za izvajanje opravil (vizualni svetlobni učinek). Neoviran pogled v svet zunaj onkraj pisarne lahko ugodno vpliva na razpoloženje. Poleg tega dinamika dnevne svetlobe prispeva k popestritvi svetlobnih scenarijev na delovnem mestu (emocionalni svetlobni učinek). Stabilizacija notranje ure, našega časovnega sistema, deluje optimalno v povezavi z naravnimi vplivi svetlobe in visokim doprinosom svetlobe ob oknih (biološki svetlobni učinek).

    Načrtovanje razsvetljave na delovnih mestih pri standardnih pogojih se tradicionalno naslanja bolj na vizualne in delno na emocionalne vidike. Standard DIN SPEC 67600 (04/2013) prinaša nova dragocena priporočila za načrtovanje biološko učinkovite razsvetljave. Časovni dejavnik ima tukaj prvič povsem odločilno vlogo. Dnevna svetloba je namreč najpomembnejši časovnik za notranjo uro človeka in določa faze naše aktivnosti in regeneracije - predvsem pred veliko količino umetne razsvetljave. Oko ni samo osrednji organ za vid. S cirkadianimi fotoreceptorji na mrežnici ima namreč tudi vmesniško funkcijo za časovno orientacijo. Informacije se prenesejo do možganov, natančneje v suprakiazmalno jedro (SCN), ki velja kot centralna časovna ura za takt časovnega sistema. Prek naknadnih telesnih procesov, koz je npr. uravnavanje hormonov, ima ta sistem primarno funkcijo časovnika. Umetna razsvetljava lahko kot dopolnilo dnevni svetlobi pomaga pri aktiviranju in zagotovitvi dobrega spanca - s tem pa tudi omogoča dobro počutje in zdravje.

    LIGHT IN TIME – Analiza narave in človeka v časovnem poteku
    Osnova časovno odvisnih vplivov na umetno razsvetljavo so naravne geografske in meteorološke danosti: Spremembe sevanja dnevne svetlobe med letom in z dodanimi vremensko pogojenimi nihanji. Pri načrtovanju svetlobnih rešitev LIGHT IN TIME so v ospredju predvsem potrebe uporabnikov. Različni časovni tipi, raznolikost delovnega okolja, specifika delovnih zadolžitev, kot tudi prosti čas posameznikov, postavljajo individualne zahteve za biološko učinkovite svetlobne rešitve. Svetloba lahko učinkovito pripomore k optimalni ureditvi še tako zahtevnega ambienta v teh raznolikih časovnih pogojih.


    LIGHT IN TIME – Die Analyse von Natur und Mensch im Zeitablauf

    Celostna zasnova pri biološko učinkoviti svetlobni rešitvi postavlja v ospredje uporabnika. Umetna razsvetljava je prilagojena pogojem dnevne svetlobe, ponuja individualne možnosti prilagoditve posamezniku in upošteva emocionalni svetlobni učinek.

    Pionirski izdelek: Nove tehnologije in znanstvena spoznanja
    V standardu DIN SPEC 67600:2013-04, ki so ga pripravili strokovnjaki z različnih strokovnih področij, so prvič navedena konkretna priporočila za načrtovanje biološko učinkovite razsvetljave. Tako so bile združene inovativne tehnične možnosti in aktualna spoznanja iz razvoja. Cirkadiani fotoreceptorji na mrežnici se optimalno odzivajo prek modrikastega dela spektra visoke jakosti. Vendar se morajo v ustreznih časovnih okvirjih aktivirati. Za prehod na regenerativne faze je nato ponovno na vrsti reducirana rdečkasta svetloba. Ta potrebna menjava delov spektra v povezavi z osvetljenostjo je optimalno podprta z LED tehnologijo s » tunableWhite. Vendar biološkega svetlobnega učinka ni treba reducirati samo na barvo svetlobe. Preveč je vplivov različnih pristopov k načrtovanju na cirkadiani sistem (glejte razpredelnico iz standarda DIN SPEC 67600). 

    Izvleček iz standarda DIN SPEC 67600:2013-04

    Višji biološki svetlobni učinek se doseže z Nižji biološki svetlobni učinek se doseže z
    Višja moč obsevanja Nižja moč obsevanja
    Daljše trajanje osvetlitve Krajše trajanje osvetlitve
    Večji delež modre svetlobe Manjši delež modre svetlobe
    Površinska osvetlitev Točkovna osvetlitev
    Dinamično spreminjanje osvetlitve Konstantna osvetlitev
    Nižja moč obsevanja pred obravnavano izpostavljenostjo osvetlitvi*  
    Jutranja svetloba je najučinkovitejša za sinhronizacijo notranje ure Popoldanska svetloba ima manjši učinek na notranjo uro
       
    * Osebe, ki so se pred izpostavljenostjo osvetlitvi dalj časa prilagajale v temi, so občutljivejše na svetlobo in se močneje odzivajo

    LIGHT IN TIME primarno sledi naravi in ljudem
    Kaj je bilo treba upoštevati pri izvajanju svetlobnih rešitev LIGHT IN TIME:

    1) Umetna razsvetljava mora v čim večji možni meri slediti naravnemu poteku dneva in se uporabljati samo kot dopolnilo.

    2) Osebni vplivi na svetlobne pogoje so osnova za visoko stopnjo sprejemljivosti uporabnikov. Predvsem z vplivom rešitev LIGHT IN TIME na telesne funkcije morajo biti izpolnjene individualne možnosti upravljanja. Na ta način se upoštevajo potrebe ljudi in se prepreči manipulacija.

    3) Bistvena je celostna zasnova za svetlobni učinek: Predvsem emocionalni in biološki vidiki so bili uravnoteženo vključeni v načrtovanje.
    LIGHT IN TIME

    Vir: Zumtobel Research, inštitut Fraunhofer IAO: Globalna uporabniška raziskava o zaznani kakovosti razsvetljave v pisarni.

    Primer: Močno modrikasta barva svetlobe po eni strani ob pravem času in v pravi količini deluje tako, da podpira biološki ritem. Po drugi strani pa veliko ljudi zaznava visok del modre svetlobe glede na svoje individualne preference, vremensko situacijo ali vidljivost oz. opremo prostora kot neatraktiven ali celo moteč dejavnik (glejte sliko).

    Pri tem ne pozabite: Optimirani koncepti LIGHT IN TIME za stabilizacijo časovnega sistema se ne začnejo in končajo na recepciji pisarniške zgradbe. Nadaljujejo se v zasebnih bivalnih prostorih in pri dejavnostih v prostem času. Šport pri dnevni svetlobi npr. deluje ustaljeno in ugodno na spanec, veliko preživetega večernega časa pred zasloni pa ima ravno obraten učinek od želenega. LIGHT IN TIME temelji na načrtovanju svetlobe in teme prek 24 ur – vse ob svojem času!

    Zumtobel. Svetloba.

  • 03/2015
    Izdelki

    Svetilka SEQUENCE je prejela nagrado za oblikovanje „Red Dot Best of the Best“

    Inovativna LED viseča in nadgradna svetilka SEQUENCE je na prireditvi Red Dot product award 2015 prejela nagrado „Red Dot: Best of the Best“ za najvišjo kakovost oblikovanja in pionirsko izvedbo.
    Več informacijMalo informacij
    V sodelovanju z notranjimi in zunanjimi arhitekti, načrtovalci razsvetljave in oblikovalci je z izvedbo SEQUENCE nastala popolnoma nova svetilka, ki je usmerjena za naloge razsvetljave v pisarni in v celoti izrablja možnosti sodobne LED tehnologije.

    Svetilka z odlično zaščito proti bleščanju je pri dolžini 1200 mm opremljena z 8, pri dolžini 2100 mm pa s 14 svetlobnimi moduli. S svetlobnim izkoristkom do 100 lm/W pri svetlobnem toku do 9000 lm omogoča svetilka SEQUENCE ekonomično delo v pisarni.

    » Na stran izdelkov

    Odkrijte možnosti inovativne svetilke na treh videoposnetkih, ki vam približajo vključeno inteligenco, funkcionalno obliko in po meri izdelano zaporedje svetlobnih scen s svetilko SEQUENCE.

    » Na videoposnetke

    Zumtobel. Svetloba.

  • 02/2015
    Svetlobne rešitve

    Dva LED izdelka podjetja Zumtobel sta prejela nagrado iF DESIGN AWARD

    Podjetje Zumtobel je ponovno prejelo najvišje priznanje za svojo pristojnost za oblikovanje: Žirija prireditve iF DESIGN AWARD 2015 je podelila nagrade LED svetilkam SEQUENCE in INTRO za odlično oblikovanje izdelka in učinkovito tehniko razsvetljave.
    Več informacijMalo informacij
    53-članska strokovna žirija prireditve iF DESIGN AWARD 2015 je nagradila kreativnost LED viseče in nadgradne svetilke SEQUENCE in LED sistema reflektorjev INTRO v kategoriji oblikovanja izdelkov.

    Inteligentna izvedba za podjetje Zumtobel v enaki meri izpolnjuje estetske in funkcionalne zahteve. Ekipa podjetja Zumtobel za oblikovanje izdelkov je samostojno in v tesnem sodelovanju z mednarodno priznanimi oblikovalci razvila izdelke, ki jih odlikuje maksimalna funkcionalnost in nevsiljiva oblika. Najnovejša priznanja ponovno potrjuje to prizadevanje podjetja Zumtobel.

    Dodatne informacije o zmagovalcih na naših straneh z izdelki:
    » Bližnjica do LED viseče in nadgradne svetilke SEQUENCE
    » Bližnjica do LED sistema reflektorjev INTRO

    Podelitev nagrad bo potekala 27. februarja 2015 v centru BMW Welt v Münchnu.

    Zumtobel. Svetloba.
  • 02/2015
    Podjetje

    Heron stavi na NOW! – svetlobo, ki se izplača sama po sebi

    V naslednjih osmih letih bo skupina Zumtobel Group prevzela obrat industrijske razsvetljave podjetja Heron, avstrijskega proizvajalca komponent za avtomatizacijo.
    Več informacijMalo informacij
    Skupina Zumtobel Group bo v naslednjih osmih letih prevzela obrat industrijske razsvetljave podjetja Heron. Ta zaključeni paket vsebuje zamenjavo obstoječe razsvetljave, namestitev in zagon nove energetsko učinkovite svetlobne rešitve podjetja Zumtobel ter notranje posege, kot sta nadzor energije in vzdrževanje sistema. Sanacija se bo izvedla v sodelovanju z obstoječim partnerjem, podjetjem Elektro Willi iz Andelsbucha.

    Thomas Bischof, Executive Vice President podjetja Zumtobel ponazarja ponudbo: „Z uporabo energetsko učinkovitih LED svetilk so se stroški električne energije in vzdrževanja mesečno znižali za 52 %. Za izračun je uporabljeno dobljeno znižanje obratovalnih stroškov.“ Christian Beer, vodilni družabnik skupine Heron: „S tem, ko nam ne bo treba dodatno investirati, nam ostajajo sredstva za razvoj naših izdelkov, kar je navsezadnje koristno za naše stranke.“

    Skupina Heron je brez dodatnih stroškov dobila nov sistem z močno svetilnostjo. „Strokovnjaki podjetja Zumtobel so nam kompetentno svetovali in pripravili po meri pripravljen paket za naše potrebe. Skupina Heron je prejela celotno ponudbo, vključno z nadzorom energije in morebitnimi vzdrževalnimi deli, ter jim ni treba skrbeti za nič. S tem dobimo dolgoročno varnost na področju razsvetljave“, je Christian Beer povzel uporabnost za stranke.

    V prvi fazi bo prenovljena razsvetljava v obstoječi dvorani, nivo osvetlitve pa se bo zvišal iz 300 lx na želenih 400 lx. Zamenjale se bodo stare, neučinkovite reflektorske svetilke. Skupina Heron se je odločila za kakovostno svetlobno rešitev podjetja Zumtobel. Uporabljenih bo 76 LED svetilk CRAFT LED z močjo po 196 W z življenjsko dobo 50.000 ur. Kljub močni svetilnosti je zagotovljeno 52 % prihranka energije in stroškov. V drugi fazi bo prenovljena osvetlitev fasade in vrta.

    » Pridobite dodatne informacije o NOW! - svetlobi, ki se izplača sama po sebi.

    Zumtobel. Svetloba.
  • 02/2015
    Svetlobne rešitve

    PANOS infinity: Najvišja učinkovitost svetilke z odličnim indeksom barvnega videza

    Serija podjetja Zumtobel Downlight LED PANOS INFINITY je s 120 lm/W ponovno postavila nova merila glede učinkovitosti svetilk na tržišču. Izredna učinkovitost svetilk je uspela z uporabo inovativnih večkanalnih LED tehnologij z rdeče/belimi ploščami ter drugih visoko kakovostnih komponent, ki so združene v optičnem sistemu razsvetljave.
    Več informacijMalo informacij
    Z vrednostjo indeksa Ra nad 90 se izvedba PANOS infinity stableWhite v kakovostnem smislu postavlja na vrh serije Downlight LED. PANOS infinity je na voljo v barvnih temperaturah 2700 K, 3000 K in 4000 K.

    » Dodatne informacije o seriji PANOS infinity

    Zumtobel. The Light.

  • 01/2015
    Izdelki

    Trije izdelki so prejeli nagrado Good Design Award

    Kar trije izdelki podjetja Zumtobel so prepričali žirijo za podelitev priznane nagrade Good Design Award.
    Več informacijMalo informacij
    Izmed več kot 700 predlogov iz 36 držav je žirija v New Yorku in Los Angelesu izbrala najbolj izstopajoča oblikovanja izdelkov in podelila nagrade Good Design Award. Kar trije izdelki podjetja Zumtobel (LED reflektor VIVO XS, modularni LED sistem svetilk INTRO in družina LED svetilk LIGHT FIELDS evolution) so prejeli zaželeno nagrado Good Design Award 2014 za svoje oblikovanje in kakovost razsvetljave.

    LED reflektor VIVO XS
    VIVO XS je s svojim minimalnim premerom 65 mm najmanjši reflektor na tržišču za močno osvetlitev prodajnih območij do 1.000 lm in predstavlja odlično rešitev za osvetlitev manjših prodajnih prostorov. Za svoje minimalne mere se lahko najmanjši model družine izdelkov VIVO zahvali inovativni kombinaciji pasivnega hlajenja in kompaktne LED optike. V nasprotju s tem pa zagotavlja maksimalno kakovost razsvetljave: Reflektor se odlikuje z visoko vrednostjo indeksa barvnega videza (Ra > 90) in z učinkovito porazdelitvijo svetlobe z visoko svetilnostjo.

    Oblikovanje: EOOS

    » Pridobite dodatne informacije o izdelkih VIVO XS

    LED sistem svetilk INTRO
    Sistem razsvetljave INTRO ponuja trgovcu učinkovito in maksimalno individualizirano rešitev razsvetljave za različna območja v trgovini: Od izložbenih oken, prek polic in niš, do površin z izdelki v akciji – sistem INTRO se lahko uporablja v vsakem območju. Osnovo sistema predstavljajo prilagodljivi reflektorski moduli, ki se lahko obračajo in se glede na način uporabe lahko kombinirajo v različnih barvah svetlobe oz. z različno razpršitvijo svetlobe. Ločitev svetlobnih modulov in montažnih okvirjev omogoča načrtovalcem in arhitektom veliko ustvarjalne svobode.

    Z razvojem reflektorske tehnologije liteCarve® je podjetje Zumtobel obvladalo do takrat nerešljiv izziv: uravnoteženo pravokotno porazdelitev svetlobe s prosto oblikovanim reflektorjem. Reflektor usmerja svetlobo iz točkovnega vira 100 % indirektno in usmerjeno ter omogoča osvetlitev vertikalnih površin, polic in zaslonov.

    Oblikovanje: Chris Redfern, Sottsass Associati

    » Pridobite dodatne informacije o izdelkih INTRO

    Družina LED svetilk LIGHT FIELDS evolution
    Vključitev svetlečih diod v svetilke LIGHT FIELDS evolution omogoča revolucijo pri oblikovanju. Ploščati svetlobni modul mojstrsko obvlada zahtevne projekte razsvetljave v pisarnah z enotno obliko. Od vgradnih prek nadgradnih do stoječih oz. visečih svetilk: vse svetilke imajo posebej razvito briljantno mikropiramidno optiko MPO+, ki izpolnjuje vse visoke vizualne zahteve za delovno mesto. 

    Optika, ki je natančno prilagojena razpršitvi svetlobe svetlobnih točk LED, zagotavlja svetlobo brez bleščanja (UGR < 19 in L65 < 1.500 cd/m²) in visoko difuzno porazdelitev svetlobe. Bleščanje odbite svetlobe na prenosnem ali tabličnem računalniku je s tem samo še preteklost. Tehnologija tunableWhite omogoča uporabnikom zvezno nastavitev barvne temperature družine LED svetilk LIGHT FIELDS evolution med 3000 K in 6000 K.

    Oblikovanje: Chris Redfern, Sottsass Associati

    » Pridobite dodatne informacije o izdelkih LIGHT FIELDS evolution

    Informacije o nagradi Good Design Award
    Nagrada Good Design Award je bila osnovana leta 1950 v Chicagu in danes velja kot ena najbolj priznanih nagrad za oblikovanje na svetu. Nagrado Good Design Award so „oživili“ arhitekti Eero Saarinen, Ray in Charles Eames ter bivši kurator muzeja sodobne umetnosti (MoMa) Edgar Kaufmann Jr. Nagrado podeljujeta Muzej arhitekture in oblikovanja Athenaeum iz Chicaga ter Evropski center za arhitekturo, umetnost, oblikovanje in urbane študije. „Good Design“ je mednarodni zaščitni znak za inovativno oblikovanje. Nagrajeni so visoko kakovostni izdelki, ki prepričajo s svojo obliko, delovanjem in estetskim izgledom.

    Zumtobel. Svetloba.

filter

  • Podjetje
  • Svetlobne rešitve
  • Izdelki
  • Prireditev

Kontakti

Predstavništvo Slovenija
Zumtobel Licht d.o.o.
Štukljeva cesta 46
SI -1000 Ljubljana, Slovenija
Telefon:     +386 (1) 5609 820 
Telefaks:   +386 (1) 5609 866
E-Mail: [email protected]
Glavni sedež družbe:
Zumtobel Lighting GmbH
Schweizer Strasse 30
A-6850 Dornbirn
Phone: +43 (5572) 390-0
Email: [email protected]
» http://www.zumtobel.com

 

Komentarji / vprašanja?

Hvala!

LAND
SOCIAL MEDIA