Zadnje novice 2016

  • 10/2016
    Podjetje

    Razpisana je nagrada Zumtobel Group Award 2017 – prijavite se s svojim projektom zdaj!

    Roden Crater, © James Turrell / Photo Florian Holzherr

    Skupina Zumtobel Group za leto 2017 petič razpisuje mednarodno arhitekturno nagrado Zumtobel Group Award – Innovations for Sustainability and Humanity in the Built Environment.
    Več informacijMalo informacij
    Arhitekturna nagrada spodbuja perspektivne zasnove in razvoj za boljšo kakovost življenja in trajnost v grajenem okolju. Nagrada bo ponovno razpisana za tri kategorije.

    Priznanje za leto 2017 se prvič razširi s posebno nagrado, in sicer za mlade strokovnjake (Young Professionals). Projekte je mogoče vložiti od 30. septembra 2016 do 15. januarja 2017.

    Na naši posebni strani izvedite več o nagradi Zumtobel Group Award in se prijavite s svojim projektom.

    » Na posebno stran.

    Zumtobel. Svetloba.

  • 07/2016
    Podjetje

    Vizualizacija zunanje osvetlitve na osnovi fotografije

    Nov modul v interaktivni programski opremi za načrtovanje VIVALDI omogoča zelo hitro in preprosto načrtovanje konceptov zunanje osvetlitve. Za osnovo se uporabi fotografija fasade ali posnetek iz zraka.
    Več informacijMalo informacij
    Ko ste v programsko opremo VIVALDI uvozili sliko, lahko luči povlečete neposredno iz spletnega kataloga izdelkov in jih razporedite po fasadi ali na posnetku iz zraka. Razporeditev luči se potem prikaže neposredno na fotografiji. Z drsnimi gumbi lahko luči zatemnite ali spreminjate barvo svetlobe. Ustvarite lahko tudi dinamične poteke. Pri tem VIVALDI vedno upošteva porabo energije rešitve.

    VIVALDI lahko brezplačno prenesete s spletnega mesta » www.zumtobel.com/VIVALDI. Uporaba je pojasnjena v kratkih video vajah, ki jih lahko prikličete s funkcijo pomoči.

    » Na prenos VIVALDI

    Zumtobel. Svetloba.

  • 07/2016
    Podjetje

    Up to 95 percent of all purchase decisions are made unconsciously

    Together with the Gruppe Nymphenburg, Zumtobel has researched the influence of light on the purchase decisions of different target groups in an academic study.
    Več informacijMalo informacij
    A field test at the Gerry Weber store in Herford, in which an adjusted lighting solution was used on the target group, clearly showed the influence that light has when making purchase decisions: Adjusting the light conditions produced a 10% increase in sales as well as an equally high average transaction value in comparison to a reference store during the same period.

    » Go to the study

    Zumtobel. The Light.

  • 04/2016
    Izdelki

    Zumtobel product program 2016 available

    The product program shows you Zumtobel's portfolio of luminaires with numerous application images. It is designed to inspire you and to help you select products.
    Več informacijMalo informacij
    In contrast to the product catalogue, we are not using article numbers. However, you can use links to access the latest product details in the online catalogue.

    On our website you can download the product portfolio as a PDF.

    » To the download

    Zumtobel. The Light.

  • 04/2016
    Izdelki

    To so glavni izdelki Zumtobel Highlights pomlad 2016

    Izvedite vse o novostih izdelkov in dopolnitvah za pomlad 2016. Informacije o vseh izdelkih najdete na naši spletni strani, lahko pa jih kompaktno strnjene prenesete v obliki PDF-brošure.
    Več informacijMalo informacij
    Novosti za pomlad 2016 so sestavljene iz inovativnih novih razvojev in dopolnitev izdelkov.

    Izvedite več o večfunkcijskem LED-svetlobnem orodju SUPERSYSTEM II, ki ga lahko uporabljate v trgovinah, muzejih, hotelih kot tudi v konferenčnih prostorih ali v zasebnih območjih. Izkoristite svobodo oblikovanja, ki vam jo omogoča ozka LED-svetlobna linija SLOTLIGHT infinity slim. Razširitvena funkcija „Activity Based Lighting“ sistema za upravljanje svetlobe LITECOM infinity vam samodejno nastavi ustrezno svetlobno razpoloženje.

    Te in vse ostale novosti Zumtobel Highlights najdete zbrane na naši spletni strani kot tudi v PDF-brošuri. Vsaka novost je predstavljena s sliko izdelka in kompaktno strnjenim besedilom. Na nadaljnjih povezavah lahko najdete podrobnosti o vsakokratnih izdelkih.

    » Tukaj pridete do novosti za pomlad 2016 na naši spletni strani.

    » Tukaj prenesite novosti za pomlad 2016 kot PDF-brošuro.

    Zumtobel. Svetloba.

  • 04/2016
    Izdelki

    SUPERSYSTEM II odlikovan z nagrado Red Dot Best of the Best

    Večfunkcijsko LED-svetlobno orodje SUPERSYSTEM II je pri podelitvi nagrad Red Dot product award 2016 prejelo najvišje odlikovanje “Red Dot: Best of the Best“.
    Več informacijMalo informacij
    SUPERSYSTEM II se odlikuje tako s filigranskim dizajnom, plemenitimi materiali in najstrožjo miniaturizacijo kot tudi s prilagodljivostjo in učinkovito LED-tehnologijo. Le 26 mm ozek profil vodil skupaj z obdajajočim modulom na svetlobnih vstavkih, enostavnih za namestitev, pokriva vse zahtevne naloge razsvetljave z odlično kakovostjo svetlobe.

    » Več o SUPERSYSTEM II preberite tukaj

    Poleg tega sta bili svetilki za označevanje poti, mest, osvetlitev ulic in fasad SUPERSYSTEM outdoor ter stenska, stropna in viseča svetilka CAELA odlikovani z nagrado Red Dot product award.

    » Več o izdelku SUPERSYSTEM outdoor

    » Več o svetilki CAELA

    Zumtobel. Svetloba.

  • 03/2016
    Prireditve

    Sejem Light + Building 2016

    Na sejmu Light + Building v Frankfurtu se je podjetje Zumtobel številnim obiskovalcem predstavilo na 340 kvadratnih metrov velikem razstavnem prostoru skupine Zumtobel Group. Blagovne znamke skupine Zumtobel Group - Thorn, Tridonic, acdc in Reiss, so se tokrat prvič predstavile skupaj. Njihov razstavni prostor se je nahajal na 1280 kvadratnih metrih.
    Več informacijMalo informacij
    Obiskovalci so imeli priložnost izkusiti, kako pravilna svetloba spremlja vsakega od nas podnevi in ponoči ter tako ustvarja ritem naše notranje ure. Poleg ostalih novosti, ki vam jih predstavljamo v nadaljevanju, smo na sejmu prvič predstavili inovativni izdelek NIGHTSIGHT namenjen zunanji arhitekturni razsvetljavi, ki je nastal v sodelovanju s strokovnjaki in oblikovalci studia Ben van Berkel / UNStudio.

    Oglejte si videoposnetek s sejma in izvedeli boste več o našem nastopu na sejmu Light+Building.

    » Na video

    Zumtobel. Svetloba.

  • 02/2016
    Prireditve

    To vas bo pričakalo na sejmu Light + Building

    Na sejmu Light + Building 2016, ki bo od 13. do 18. marca v Frankfurtu, vam bomo predstavili naše najbolj prodajane izdelke in v prihodnost naravnane svetlobne koncepte, ki za vsakega človeka posebej podnevi in ponovi zagotavljajo primerno rešitev za razsvetljavo.
    Več informacijMalo informacij
    Prava svetloba zjutraj po prebujanju aktivira, izboljša dobro počutje na delovnem mestu, naredi nakupovanje v dogodek, uprizarja umetnine, nudi orientacijo in varnost v temi in zvečer pomirja in podpira sproščanje. Ta prilagodljivost osvetljave je mogoča šele s povezavo razsvetljave in inteligentnega krmiljenja ter ustrezne servisne ponudbe. Poleg razširitve portfelja za zasebni bivalni prostor podjetje Zumtobel z inovativnimi izdelki postavlja nov mejnik tudi na področju arhitektonske in urbane zunanje razsvetljave.

    Na približno 340 kvadratnih metrih vam bo podjetje Zumtobel v dvorani 2.0, razstavni prostor B30/31, predstavilo celotno pasovno širino inteligentnih rešitev za razsvetljavo. Čez dan se bodo v smeri urinega kazalca predstavila področja uporabe Living, pisarna in komunikacija, industrija in tehnika, predstavitev in prodaja, umetnost in kultura ter zunanja razsvetljava.

    •    Living: S podjetjem Zumtobel svetloba postane dajalnik ritma notranje ure. Zahvaljujoč razširjenemu portfelju na področju Living bodo svetlobne rešitve Zumtobel spremljale ljudi skozi ves potek dneva. Dozorel portfelj izdelkov pri tem omogoča popolno integracijo osvetljave v arhitekturo, zaradi česar je tudi v zasebnem bivalnem prostoru mogoče doseči edinstvena svetlobna vzdušja in scenarije.

    •    Pisarna in komunikacija: Pri pisarniški razsvetljavi so v ospredju posamezne potrebe človeka, hkrati pa je v ospredju tudi zmanjšanje obratovalnih stroškov. Inovativne svetilke na senzor, ki deluje glede na dnevno svetlobo, so optimalna dopolnitev k umetni svetlobi pri individualnih delovnih nalogah in s tem podpirajo dobro počutje pri zaposlenih. Zahvaljujoč tehnologiji tunableWhite je mogoče uravnavati temperaturo barve, tako da svetloba zjutraj aktivira in proti večeru pomirja. Za dodatno učinkovitost skrbijo senzorji prisotnosti, ki pri odsotnosti osvetljavo samodejno zatemnijo.

    •    Industrija in tehnika: Pri industrijski uporabi usmerjeno uporabljena svetloba zmanjša obratovalne stroške in človeka podpira pri njegovih zahtevnih delovnih nalogah. Izziv, združiti učinkovitost in optimalno jakost svetlobe, je podjetje Zumtobel rešilo s senzorjem ATIVO. Ne glede na to, ali v skladišču, proizvodnji ali na prosti površini, senzor ATIVO prepozna obremenitev površin in lahko tako v kombinaciji s sistemom za upravljanje svetlobe zagotovi optimalno jakost osvetlitve vsakega področja.

    •    Predstavitev in prodaja: S specifičnih svetlobnim konceptom za ciljno skupino je mogoče promet na POS-u povečati za 10 %. To je pokazal test v praksi, ki ga je opravilo podjetje Laborstudie Limbic® Lighting. Najnovejša spoznanja in ozadja Zumtobel nazorno upodablja.

    •    Umetnost in kultura: Učinkovit izkoristek dnevne svetlobe, ustvariti vzdušja, poudarjati - svetloba na področju umetnosti in kulture osvetljuje umetnine na neškodljiv in učinkovit način. Pri tem je odločilnega pomena pravilna kombinacija splošne razsvetljave, poudarjene osvetljave in dodatnih stenskih luči. Na osnovi izbranega svetlobnega orodja, kot je SUPERSYSTEM, podjetje Zumtobel prikaže vidike, pomembne za konzervativno osvetljavo in ponazoritev umetnin.

    •    Zunanja razsvetljava: Ta novi segment v portfelju podjetja Zumtobel ustvarja nove možnosti za specifično razsvetljavo poti, krajev, ulic in fasad. Portfelj načrtovalcem razsvetljave in arhitektom omogoča prehodno načrtovanje svetlobne rešitve. Tako npr. SUPERSYSTEM outdoor omogoča usmerjeno razsvetljavo in ponazoritev zunanjega prostora. Z inovativnim svetlobnim orodjem NIGHTSIGHT je mogoče poleg tega prvič realizirati tehnično zahtevne in formalno veljavne svetlobne rešitve.

    •    Storitve: Portfelj Zumtobel skupino Zumtobel Group dopolnjuje z ustrezno servisno ponudbo. Na sejmu Light + Building koncern omogoča pregled storitev, kot je servisna ponudba NOW!, ki kupcu nudi svetlobno rešitev na ključ s celovitim paketom za brezskrbno uporabo. Poleg tega bodo predstavljene možnosti omrežne osvetljave v veku "Internet of Things".

    Zumtobel. Svetloba.

  • 02/2016
    Izdelki

    Povsem predelan konfigurator različic myPRODUCT

    S konfiguratorjem myPRODUCT lahko luči konfigurirate povsem po svojih željah. Povsem predelana površina konfiguratorja myPRODUCT je bolj prijazna za uporabnika in vam nudi nove funkcije. Tako lahko s konfiguratorjem myPRODUCT še enostavneje konfigurirate možnosti razsvetljave in od zdaj naprej poleg posameznih izdelkov načrtujete tudi celotne projekte.
    Več informacijMalo informacij
    Priljubljena funkcija myPRODUCT, s katero lahko na spletnem mestu podjetja Zumtobel po svojih željah sami konfigurirate razsvetljavo, je povsem predelana. Najpomembnejše novosti so naštete v nadaljevanju:

    1.)    Konfiguracija celotnega sistema razsvetljave
    Medtem, ko je bilo do sedaj mogoče konfigurirati samo svetilko samo, lahko sedaj sestavite celoten sistem razsvetljave npr. s svetilkami, dodatki in vodili in ga prilagodite svojim potrebam in željam.

    2.)    Izdelava kosovnic, dodeljenih prostorom
    Sedaj lahko s funkcijo myPRODUCT ustvarite različne kosovnice, ki jih lahko dodelite različnim prostorom. Vsakokratne kosovnice prostorov si lahko ogledate v pregledu.

    3.)    Spominski seznami shranijo vaše podatke
    Vse konfiguracije se shranijo v t. i. spominske sezname, ki vam omogočajo pregled nad vsemi prostori in kosovnicami. Spominski seznam lahko prenesete v obliki datoteke PDF ali CSV ali pa ga pošljete po e-pošti.

    4.)    Prenos vseh informacij o artiklih
    Znotraj funkcije myPRODUCT imate možnost dostopa do vseh informacij o artiklih, ko so npr. podatkovni list, fotometrični podatki, 2D- in 3D-CAD skice ter navodila za montažo oz. lahko vse te podatke prenesete skupaj kot datoteko ZIP.

    Za uporabo funkcije myPRODUCT  enostavno izberite želeno družino izdelkov na našem spletnem mestu. Nato preklopite na zavihek myPRODUCT, npr. pri družini izdelkov » SLOTLIGHT infinity na mySLOT infinity. Konfigurator se bo odprl v novem oknu. Tako lahko izbirate med številnimi dodatnimi funkcijami, da zadovoljite svoje individualne projektne želje.

    Nato lahko svoj izbor neposredno pošljete našemu prodajniku, ki vam bo pripravil ponudbo in odgovoril na morebitna odprta vprašanja.

    Zumtobel. Svetloba.

filter

  • Podjetje
  • Svetlobne rešitve
  • Izdelki
  • Prireditev
LAND
SOCIAL MEDIA