Zadnje novice 2020

  • 01/2021
    Podjetje

    Circular Design - VIVO II

    28/1/2021, 16:00 - Online

    Prijava na predavanje

    Rojstvo trajnostnega izdelka je kompleksen proces, v katerem ima pomembno vlogo zasnova krožnega gospodarstva – življenjski cikel takega izdelka se premika od idejne zasnove, proizvodnje, vzdrževanja, ponovne uporabe, predelave in recikliranja.

    Harald Gründl, partner pri podjetju EOOS Design, je v sodelovanju z IDRV - Institute of Design Research Vienna, razvil "Vodnik po krožnem oblikovanju". Študija je služila kot razvojna platforma pri razvoju serije reflektorjev VIVO in se bo uporabljala tudi pri snovanju in razvoju novih svetil skupine Zumtobel.

    V svojem predavanju bo Harald Gründl spregovoril o osnovah "krožnega oblikovanja" in jih razložil na konkretnem primeru razvoja VIVO II.

    Predavatelj:
    Harald Gründl
    EOOS Design


    Trajanje: 1 ura

     

    Več informacijMalo informacij
    Viac informácií
  • 01/2021
    Svetlobne rešitve

    Svetloba v izobraževalnih ustanovah - učinkovita prenova

    27/01/2021, 11:00 – Online

    Prijava na predavanje

    Sodobno izobraževanje zahteva številne spremembe – vloga zaposlenih v šolstvu se iz klasičnih učiteljev transformira v družabnike pri učenju -  očitne so vse večje zahteve po individualizaciji prostora in časa.

    Novi pedagoški koncepti vključujejo prilagodljivost ali raznolikost prostorov, ki zmorejo podpirati hitro spreminjajoče se pedagoške procese in dejavnosti. Vse to prinaša številne izzive tako na področju novogradnje objektov namenjenih izobraževalni dejavnosti, še večje pa na področju prenove že obstoječih zgradb.

    Spletni seminar ponuja virtualno predstavitev nedavnega projekta prenove in prikazuje, kako izboljšati kakovost učnega procesa.

    Izvedeli boste, kaj pomeni menjava svetil 1:1 za zagotavljanje kakovostne svetlobe v učilnici in kako izboljšati učni proces s preprostimi sredstvi?

    Na tem spletnem seminarju boste spoznali:

    • kakšno spremembo vzorcev v izobraževanju prinaša projekt prenove
    • kaj je potrebno upoštevati pri načrtovanju zamenjave svetil v razmerju 1: 1
    • kako je mogoče s pravo svetlobno rešitvijo spodbuditi učni proces

    Trajanje: 1 ura

    Več informacijMalo informacij
    Viac informácií
  • 12/2020
    Podjetje

    Voščilo 2021


    SVETLOBA NAJ SPREMLJA VSAK VAŠ KORAK!
    NAJ OSVETLI OZADJA IN STRAN POTI, DA BODO VAŠE ODLOČITVE JASNEJŠE!
    IN NAJ LUČI OBSIJEJO VAŠE DOSEŽKE IN USPEHE!

    NAJ BO LETO 2021 SVETLO IN POZITIVNO!

    Vam želi ekipa Zumtobelgroup Slovenija

    Več informacijMalo informacij
    Viac informácií
  • 12/2020
    Svetlobne rešitve

    Nighttune - Tune-in to nature

    03/12/2020, 10:30 – Online

    Prijava na predavanje

    V mraku in temi svetloba človeku že od nekdaj nudi občutek varnosti, odstira zunanje svetove in varno usmerja njegov korak. Istočasno pa svetlobo povezujemo tudi z negativnimi vplivi na okolje. Svetlobo, ki vsiljivo vstopa v naše domove med nujno potrebnim počitkom, lahko dojemamo kot moteč element. Negativen je lahko tudi njen vpliv na okolje - pred njo je potrebno zaščititi nočna bitja in njihov življenjski prostor. Izziv, s katerim se danes sooča zunanja razsvetljava je naslednji:« Katera in kakšna svetlobna rešitev zmore odgovorno uravnotežiti potrebe po razsvetljavi ljudi in okolja?«

    NightTune je najnovejša rešitev podjetja Thorn. Zasnovana je bila z namenom, da se doseže popolna, uravnotežena nočna zunanja osvetlitev, ki samodejno prilagaja raven svetlobe, ki jo svetilka oddaja – gre za mešanje zatemnjene svetlobe iz toplih in hladnih LED. Na predavanju boste imeli možnost videti, da je NightTune ena od najnovejših in hkrati odgovornih rešitev, ki s toplo, barvno spreminjajočo se svetlobo, deluje v harmoniji tako z ljudmi kot tudi z naravo.

    Pri Thornu so prepričani, da prihodnost zahteva sodobne rešitve ob spoštovanju smernic po ohranitvi temnega neba, in z veseljem NightTune delijo z vami.

    Predavatelj: Thorn Lighting


    Trajanje: 1 ura

    Več informacijMalo informacij
    Viac informácií
  • 11/2020
    Svetlobne rešitve

    Človek in produktivnost


    02/12/2020, 15:00 – Online

    Prijava na predavanje

    Svetloba ni enaka svetlobi. Danes je pomen svetlobe veliko širši. V izrazoslovju razsvetljave se je izraz "Human Centric Lighting" (HCL) že dobro uveljavil, saj ima na človeka številne pozitivne učinke, kljub temu, da nekateri od njih še niso natančno definirani in v laboratorijskih pogojih še niso bili strogo preizkušeni. Ta predstavitev bo pokazala, kako spremenljiva svetloba vpliva na človeka tako psihično kot tudi fizično ter se dotaknila vprašanja, kako vpliva na delovne pogoje v izmenskem delu.

    Predavatelj:
    Oliver Stefani
    Light researcher at the Centre for Chronobiology of the University Psychiatric Clinics (UPK) Basel


    Trajanje: 1 ura

    Več informacijMalo informacij
    Viac informácií
  • 11/2020
    Podjetje

    Otvoritev novega kampusa skupine Zumtobel Group

    19. november 2020 - nov mejnik v zgodovini skupine Zumtobel Group: natanko 15 let po odprtju prvega svetlobnega foruma v Dornbirnu (Höchsterstraße), smo praznovali uradno, virtualno otvoritev novega razstavnega prostora. Sočasno je zaživel tudi ZumtobelGroup Kampus; večnamenski učno - raziskovalni center. V skladu z načeli trajnostnega delovanja, se novi prostor posvečen svetlobi in inovacijam povezanimi z njo, razprostira na 4000 kvadratnih metrov veliki prenovljeni industrijski hali. Kampus je mesto namenjeno izmenjavi izkušenj, poglabljanju znanja, novim raziskavam ter globalnemu sodelovanju med strankami, partnerji in širšo javnostjo. 

    K PONUDBI KAMPUSA

    Več informacijMalo informacij
    live.Light – idejni moto virtualne otvoritvene slovesnosti, ki izraža našo strast do svetlobe. Upamo, da smo vas navdihnili z idejo o hibridnem kampusu in otvoritvenim dogodkom. Veseli bomo vašega obiska kampusa, kjer vam bomo predstavili raznovrstno ponudbo storitev – oziroma vas vabimo k ogledu digitalne platforme.


    Na naši spletni strani boste našli pregled programa ter posnetke preteklih dogodkov in spletnih seminarjev, vključno s pozdravnimi besedami našega gostujočega govornika in idejnega vodje projekta -arhitekta Kjetila Thorsena iz Snøhette.


    Za obisk kampusa se dogovorite s svojim prodajnim zastopnikom.
    Zumtobel. Svetloba.

  • 11/2019
    Izdelki

    Značilnosti 2/2019

    Vse značilnosti izdelkov 2/2019 – predstavljene nazorno in strnjeno
    Več informacijMalo informacij
    Nazorno predstavitev z najpomembnejšimi podatki v strnjeni obliki najdete na naši spletni strani.

    Vse podrobnosti na enem mestu.

    Zumtobel. Svetloba.

filter

  • Podjetje
  • Svetlobne rešitve
  • Izdelki
  • Prireditev

Kontakti

Predstavništvo Slovenija
Zumtobel Licht d.o.o.
Štukljeva cesta 46
SI -1000 Ljubljana, Slovenija
Telefon:     +386 (1) 5609 820 
Telefaks:   +386 (1) 5609 866
E-Mail: [email protected]
Glavni sedež družbe:
Zumtobel Lighting GmbH
Schweizer Strasse 30
A-6850 Dornbirn
Phone: +43 (5572) 390-0
Email: [email protected]
» http://www.zumtobel.com

 

LAND
SOCIAL MEDIA